Mukavaa maanantaita!

Näyttää siltä, että kesä alkaa olla totta!

Taimia ja huonekasveja on pikkuhiljaa alettu totuttaa ulkoilmaelämään.
Kasvien nettimyynti on kasvanut korona aikana.
Pian pyörähtävät käyntiin Huonekasviseuran kesän pistokasringit ja kimppatilaukset EU-alueen puutarhoilta. Pistokasringeissä harrastajat lähettävät kasveja toisilleen yllätyspaketteina. Toivoa sopii, että raaskitaan laittaa pakettiin muutakin kuin juoruja ja rönsyliljoja, että ilo ja yllätykellisyys tavottaisi kaikki rinkiin osallistujat.
Vaahtera-aulio - Abutilon x hybridum
Nyt vihdoinkin on vuoden ensimmäisen kimppatilauksen aika!
Ensimmäinen kimppatilaus tehdään Ben’s jungleen. Muista  tarkkailla sähköpostiasi!
Huom! Vain Huonekasviseuran jäsenmaksun maksaneille!

Kun huonekasveihin oikein hurahtaa, ei kotimaan markkinoilta tahdo riittävästi löytyä valikoimaa. Kotimaiset tukkurit kuitenkin tietävät mistä hankkivat kasvinsa.  Myös Huonekasviseuran kimppatilauksissa voi olla varma, että tilauspaikka on vastuullinen ja luotettava. Vaikka kasvin perille pääsy kestää hieman pidempään, ne tarkistetaan välietapilla Pöytyällä, josta ne lähetetään määränpäähänsä. Niissä säästyy myös lähetyskulut.

Pikkuposliinikukka - Hoya bella
Elintarvikeviraston kasvinterveysosasto onkin jo varoitellut aiheellisesti vieraslajeista ja kutsumattomista vieraista. Puutarhakasvien kohdalla tämä on suurempi riski kuin huonekasvien kohdalla, mutta hyvä kuitenkin pitää mielessä.  Mullassa saattaa olla joku rikkakasvin siemen, tuholaisen munia tai kasvirauteja aiheuttavia bakteereja ja viruksia, joka puutarhaan päästyään voivat olla tuhoisia.
Huonekasvit elelevät omissa ruukuissaan sisällä, joten lähinnä uusia tuholaisia saattaa tulla. Mutta tuholaisia saa myös ihan kotimaisista kaupoista ja harrastajilta.
Riittävän pituinen karanteeni ja tulokkaan tarkkailu- sekä tarvittaessa torjunta- tepsivät näihin.