Kuvakilpailu

Huonekasviseuran ensimmäinen kuvakilpailu on alkanut!

Lokakuun kuvakilpailussa juhlistamme Dracaena-suvun kasveja, eli kaikille tuttuja traakkipuita. Traakkipuut kasvavat luonnossa suuriksi puiksi ja kasviystävien iloksi supputraakkipuut, tuoksutraakkipuut, reunustraakkipuut ja juovatraakkipuut sopeutuvat helposti kodeissa hoidettavaksi. Traakkipuut ovat vaatimattomia, mutta pienestäkin taimesta tai latvapistokkaasta voi kasvaa monivuotinen ystävä. Mutta missä kasvaa Suomen hienoin ja viehättävin traakkipuu? Onko se juuri sinun hoidokkisi?

Yllä seuran edustajan traakkiystävä esimerkkinä. Oheinen supputraakkipuu on hankittu n. 10 vuotta sitten Viherlandian alennushyllystä pienenä latvatupsuna. Se on vuosien varrella kokenut villakilpikirvahyökkäyksen ja saanut palovammoja parvekkeen auringonpaahteessa. Toissa vuonna se alkoi kasvattaa toista latvaa itselleen ja on nyt jotakuinkin metrin mittainen. Se ei ole ehkä hienoin ja suurin supputraakkipuu maailmassa, mutta se on meidän oma traakki ja sellaisenaan hyvä.

Kilpailuun voit osallistua Facebook-sivullamme.