Kasvitreffit Turussa

Aika:  tiistai 07.05.2019 klo 16-19

Paikka: Turun kaupunginkirjaston pääkirjasto

Osoite: Linnankatu 2, 20100 Turku

Kaipaatko lisää luontoa kotiisi? Onko sinulla huonekasvien keväthuollon myötä tarjolla pistokkaita tai jakotaimia, joille haluaisit löytää uuden omistajan? Kesän vehreää kukoistusta saadaan odottaa vielä hetki, mutta onneksi kesänkaipuuta voi helpottaa kääntämällä katseen kodin kasveihin. Tervetuloa kasvitreffeille hankkimaan uusia kasveja ja jakamaan vihreyttä!

Kasvitreffit pidetään tiistaina 7.5. klo 16–19 Turun kaupunginkirjaston pääkirjastossa. Vaihtelemme kasveja ulkona kirjaston sisäpihalla, jos sää sallii. Jos ei salli, siirtykäämme kirjaston uuden puolen pääaulaan.

Tapahtumassa vaihdellaan kasvien pistokkaita muiden osallistujien kanssa. Myös siemeniä, taimia tai kokonaisia kasveja voi tuoda.

Tapahtuma on osallistumismaksuton, ja kasvit vaihtavat omistajaa ilman rahaliikennettä. Paikalle voi myös saapua katselemaan, olisiko jotain saatavilla, vaikkei itsellä olisi mitään vaihtoon tuotavaa. Ihan vain hengailijatkin ovat tervetulleita.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri ja Huonekasviseura. Paikalla on molempien yhdistysten väkeä kertomassa toiminnasta ja ottamassa vastaan uusia jäseniä.

Tervetuloa mukaan viettämään keväistä päivää kasvien parissa!

Miten kasvinvaihto toimii?
– Jos sinulla on kotona kasvi, ota siitä sopiva pätkä mukaan pistokasvaihtoon. Jos haluat eroon jostain kasvista, ota koko kasvi mukaan. Samoin voit tuoda siemeniä ja vaikkapa vihannesten taimia.
– Tarkasta mieluiten jo kotona, ettei kasvissa ole tuholaisia tai tauteja.
– Kasveja vaihdetaan toisiin. Rahaa ei käytetä. Toki voit myös lahjoittaa tuomasi kasvit, jos vain haluat antaa ne pois, etkä kaipaa mitään tilalle.
– Jos sinulla ei ole kasveja mutta haluaisit niitä, tule paikalle katsomaan, mitä on saatavilla. Monella on varmasti ylimääräisiä jaossa.
– Paikalla voi olla koko tapahtuman ajan (klo 16–19) tai vain käväistä kääntymässä.
– Jokainen vie pois mennessään ne kasvinsa, joille ei ole löytynyt uutta omistajaa. Kasveja tai mitään roskaa ei jätetä paikan päälle.

Huonekasviseura: www.huonekasviseura.fi
Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri: www.luontoliitto.fi/vasp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.