Joulu tulla jolkottaa

Vuoden viimeinen Peikonlehti on ilmestynyt!

Tästä Peikonlehdestä löytyy           -Puheenjohtajan pulinat
-Kasvikolmikko: Kasvi ja lintu
-Joulu á la Timperi
-Harsosääski
-Jouluinen Ardisia
-Trendikasvien pimeä puoli: Stepania erecta
-Julkkis: Mari Rantasila
-Huonekasviharrastaja Juho Heikka
-Peikkolan palsta
-Junnupalsta
-DIY: Mehiruusun maalinpoisto
-Lokakuun kasvisuku
       Muorinkukat
-Marraskuun kasvisuku
      Ilmakasvit
-Joulukuun kasvisuku
       Tyräkit

Maalattu mehiruusuke odottelemassa maalinpoistoa

Joulua odotellessa pääset tutustumaan taiteilija Mari Rantasilan ja Etelä-Karjalan Mieli ry:n toiminnanjohtaja Juho Heikan ajatuksiin huonekasveista sekä lintujan nimisiin kasveihin. Junnupalstalla Aarne kertoo Sakasassa asuvan isoäidin kasveista.

Diy-osiossa kerrotaan kuinka pelastetaan maalattu mehiruusuke. Näitä kaikenmaailman väreissä ja kimalteissa olevia ruusukkeita näkee nykyään useasti tarjolla erilaisissa juhlasesongeissa. Kuukauden kasvisuvuista esittelyssä ovat loka-, marras- ja joulukuun kasvit.

Joulutähti, tähtilatva, E. pulcherrima

Tyräkkien suureen heimoon kuuluu yli 1000 lajia.
Niitä tavataan kaikilla mantereilla napa-alueita lukuunottamatta.
Tyräkkien ulkonäkö poikkeaa toisistaan hyvinkin paljon, esimerkiksi pylvästytäkkiä ja joulutähteä ei heti uskoisi sukulaisiksi.

Pallotyräkki, E. obesa

Moni onkin innostunut keräilemään tyräkkejä juurikin niiden monimuotoisuuden ja runsaslukuisuuden vuoksi.
Huonekasveina kasvatettavista tyräkeistä lasketaan mehikasveihin, jotka selviävät vähällä kastelulla, mutta jotkin vaativat säännöllisen kastelun.
Yhteistä kaikille tyräkeille on myrkyllisyys ja valkoinen maitomainen neste.

Piikkikruunu, E. milii
E. aeruginosa

Vuoden huonekasviharrastajan valinta

Huonekasviseura julkaisee facebookissa ja instagramissa joulukalenteria, jossa esitellään seuran jäseniä ja heidän kasvejaan. valokeila on sinun yhden päivän joulukuussa.

Ja mikä huikeinta!

Joulukalenteriin osallistuneet ovat mukana vuoden huonekasviharrastajan -tittelin voitosta.

Joukukalenterin ensimmäinen näkymä on puhiksen keittiön ikkunalta.
Rauhallista adenttiaikaa