Anoppien päivä!

Trendikasvin pimeä puoli

Stephania erecta. Kuva Pixabay
 
Kuluneen puolentoista vuoden aikana Stephania erecta ja myöhemmin myös S. kaweesakii ovat nousseet erittäin suureen suosioon. Suosion taustalta on paljastunut muutama viikko sitten synkempi totuus. 
 
Stephanioita on myyty ympäri maailmaa tuhansittain.
 
Hitaasti kasvavaa kasvia ei olla voitu tuottaa kasvihuoneissa näin nopeasti vastaamaan suureen kysyntään, joten kasveja on kerätty massoittain luonnosta, joka on romahduttanut niiden kantaa luontaisella levinneisyysalueellaan Thaimaassa. 
On käynyt ilmi, että todennäköisesti kaikki Euroopan markkinoilla olleet Stephaniat ovat luonnosta ryöstökerättyjä. Ihanteellisissa olosuhteissakin myyntikokoiseksi kasvaminen kestäisi vuosia. Luonnossa kalkkikivien päällä kasvaessaan viisisenttisen mukulan kasvamiseen voi mennä useampi kymmenen vuotta.
 
Kuva Pixabay
Kotioloissa Stephania erecta näyttää usein karummalta. Kuva Paula Heino-Linnahalme
Monet myyjät ja tukut ovat tämän vuoksi lopettaneet Stephanioiden myymisen.
 
Jos itse on ehtinyt jo Stephanian ostamaan, ei siitä ole syytä kantaa huonoa omaatuntoa, sillä kukaan ei tiennyt tätä. Ei edes kasveja myyvät tukut. Tärkeämpää on, että niitä ei osteta enempää, jotta niitä ei tarvitse kerätä luonnosta enää.
 
Asian toi julkisuuteen Plantcircle.
 
Emilia Schulman

Anoppien päivä!

Anopit Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa

24.10. vietetään anoppien päivää. Teemapäivänä on ehkä enemmän ollut tarkoitus juhlistaa puolison äitiä, mutta huonekasvi-ihmiset ilman muuta yhdistävät tämän anopinkieliin ja -hampaisiin.

Siis mukavaa anoppi-päivää kaikille!

Anoppikokoelma. Kuva Salla Soininen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.