Elementor #2034

Hei vaan ihana kasveilija!

Uusi kasvukausi on nyt hyvässä vauhdissa. Maanantain vuosikokous järjestettiin ensimmäistä kertaa etäkokouksena Meet-alustalla. Kokoukseen osallistui näin etänä enemmän jäseniä, kuin koskaan aiemmin live-kokouksiin.
Eräs hallituksen jäsen totesi juuri ennen kokouksen alkua, että on kätevää olla kotisohvalta käsin, mutta tuntuu kuin jotain puuttuisi.

kirjavalehtinen vaahtera-aulio

Kyllä, meillä on ollut tapana ennen vuosikokousta järjestää jokin yhteinen juttu. Ensimmäisen vuosikouksen alkuun seikkailimme Turun Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa ja Ruukkurallasimme Turun kukkakaupoissa, toisena vuonna Jyväskylän Viherlandiassa shoppailua ja Kasvitreffailua ja viimevuonna Helsingin museon opas esitteli Talvipuutarhan historiaa ja kasveja tarinoita niiden taustoista. Helsinkiin mennessä Karjalasta saapuva joukkio järjesti oman pikku Ruukkurallin käymällä matkan varrella kuuden kaupungin kukkakaupoissa.
Uusi hallitus on suunnilleen puolet uusia ja vanhoja jäseniä.
Puheenjohtajana jatkaa perinteiseen malliin Paula Heino-linnahalme, joka on istunut kastelukannun päällä seuran perustamisesta lähtien. Varapuheenjohtajana jatkaa Sini Uotinen, joka on ollut myös mukana alusta asti, mutta vasta toisena vuotena tullut hallitukseen. Sihteerin ja jäsensihteerin toimeen valittiin viime vuonna varajäseneksi valittu Sanna Eväkallio, nyt siis varsinaisena jäsenenä. Muita varsinaisia hallituksen jäseniä ovat kerran aikaisemmin hallituksessa ollut Mari Liedes. Ihan uusia varsinaisia jäseniä ovat Sari Rohkea, Raisa Ojaniemi ja Anne Lahtinen. Varajäseniksi siirtyivät aiemmin hallituksessa varsinaisena jäsenenä olleet Katja Timperi ja Milla Linnahalme, jo toistamiseen varajäsenenä ollut Katja Saarinen ja tuoreena tulokkaana Tiina Saarnia.

Hallituksen väki on keskittynyt aika etelään: Lappeenranta, Porvoo, Kerava, Pöytyä, Tampere ja Jyväskylä. Ehkäpä jo ensivuonna saamme pohjoisestakin edustajan. Jäsenet ovat kuitenkin levittäytyneet koko Suomen alueelle.

Toimintaa vielä käynnistellään ja tutustutaan toisiimme etäyhteyksin, ja mietimme miten vastata nykytilan asettamiin haasteisiin. Live-tapahtumia on aika hankalaa toteuttaa. Mutta emmeköhän jotain keksi ja aina saa heitellä ideoilla!

Nyt ei muuta kuin katse ulos ikkunasta ja mullan vaihtoon!

Kevättä ja valoa kohti!

Vuoden ensimmäinen Peikonlehti on julkaistu!

Sanna Eväkallio - Kasvien huone
Aiheena siemenkylvöt saavat jatkoa. Kasvitieteilijä Visa Lipponen kertoo vihreistä sormista ruukussa ja Suomeen Isosta Britanniasta muuttanut puutarhuri Adrian Evans kertoo, kuinka trooppisia kasveja keksittiin  kasvattaa kodeissa. Henkilögalleriassa haastatellaan vuoden huonekasviharrastaja Noora Liljastoa, kasviharrastaja Jani Seppälää, taidemaalari Pia Feinikiä ja tv:stä tuttua puutarhuri Eva Wuitea. Yhteistyökumppaneista esitellään Joensuulainen kukkakauppa Leinikki ja verkkokauppa Kasvitar. Mukana on myös kattava bokashi tietopaketti, potager,  kissamainen kasvikolmikko, diy palstalla kanaverkkodama.
Vanhempi konstaapeli Härkönen kertoo, onko syytä huolestua, jos kasvivalot herättävät virkavallan huomion.

Huomena, 1.3. klo 18 on Huonekasviseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous. Ensimmäistä kertaa verkossa. Jäsenet ovatkin saaneet kokouskutsussa kokouksen osallistumislinkin.

Mikäli tulee jotain kysyttävää kokoukseen osallistumisesta tai valtakirjoista, kysymyksiä voi lattaa Huonekasviseuran sähköpostiin.                    Viesteihin vastataan ainakin 1.3. klo 17 saakka.

Noora Liljasto - Yucca talvehtii

Sääntömääräinen vuosikokous 1.3.2021

Huonekasviseura ry säätömääräinen vuosikokous

maaliskuu 1 @ 18:00 – 20:00
Meet-kokous

Huonekasviseura ry:n sääntömääräinen vuosikokouskutsu liittymislinkkeineen on lähetetty kaikille jäsenille sähköpostitse 15.2.2021

Aika: Maanantai 1.3.2021 klo 18:00 Meet-kokous

Kokouskutsu Huonekasviseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous Maanantai 1.3.2021 klo 18:00

Koska korona riehuu edelleen, vuosikokous järjestetään etänä  Meet-kokousalustalla.

Paula Heino-Linnahalme, puheenjohtaja

Vuoden ensimmäinen kimppatilaus

Tulossa vuoden 2021 ensimmäinen kimppatilaus!

Kimppatilaus tehdään mahtavaan Sunshine Seeds siemenkauppaan!

Täältä löytyvät perinteiset ja erikoiset siemenet huonekasveista, hedelmistä ja koristekasveista.

Tilaus7.2. mennessä.

Käy tarkistamassa sähköpostisi, sieltä löydät tilausohjeet 😀.
HUOM! vain jäsenille!

Huonekasviseuran uudet yhteistyökumppanit

Olemme saaneet yhteistyökumppanit Kangasalalta, Tampereelta sekä Rovaniemeltä!

Honkasen Puutarha löytyy Kangasalalta osoitteesta Tiihalantie 21, 36270 Kangasala. Honkasen Puutarhan löydät myös Tampareen Lielahdelta osoitteesta Harjuntausta 7, 33400 Tampere, sekä Tampereen Turtolasta osoitteesta Martinpojankatu 4 A, 33710 Tampere. Tutustu Honkasen Puutarhan nettisivuihin. Huonekasviseuran jäsenet saavat täältä kaikista viherkasveista 10% alennuksen.

Kukkakauppa Helmi sijaitsee Rovaniemellä osoitteessa Rovakatu 18, 96200 Rovaniemi. Heidän nettisivuihin pääset tutustumaan täältä. Huonekasviseuran jäsenet saavat Kukkakauppa Helmestä 15% alennuksen viherkasveista.

Muut Huonekasviseuran yhteistyökumppanit löydät täältä.

KasviAppro

KasviAppron idea on sama kuin opiskelijoiden Approissa: kerää merkintöjä approkohteista.
Eniten merkintöjä vuoden aikana eri liikkeistä kerännyt palkitaan 2021 Huonekasviviikon päätteeksi 50€ suuruisella lahjakortilla valitsemaansa yhteisytökumppanin liikkeeseen.
Pidä siis KasviAppro-passi mukana, kun reissaat pitkin Suomea, sillä yhteistyökumppaneita on jo monessa kaupungissa, ja lisää tulee tasaiseen tahtiin!
Tässä linkissä on tulostettava KasviAppro-passi, johon saat mukaan ilmoittautuneilta yhteistyökumppaneilta merkinnän ostoksen yhteydessä. Huomaathan, että vain yksi merkintä liikettä kohden.
KasviAppro-passin palautusohjeet tulevat sitten lähempänä ensi vuoden Huonekasviviikkoa.