Seuran jäsenille siemeniä

Botanian Kasvitieteellinen puutarha on varannut Huonekasviseuran jäsenille valikoiman siemeniä.

Tilaukset 15.1.2019 mennessä Sinille osoitteeseen kurssit(at)huonekasviseura.fi (korvaa (at) @ -merkillä). Otsikoi tilauksesi “siementilaus“.

Hinnat ovat 3,50€/pussi + 3€ postit.
Siementen toimitus sinulle on noin 2 viikkoa

Siemeniä on rajallinen määrä!

Huom! Vain Huonekasviseuran jäsenille!

TIL.NO

26 Lombardo 20 10
27 Starfish Yellow 30 10

Vuosikalenteri 2019

Huonekasviseuran vuosikalenteria 2019 on vielä muutama kappale vapaana. Kalenterin kuvituksena on kuvakisojen parhaimmistoa, ja kukkien omat nimipäivät. Kalenterin koko on 21x28cm.

Pidä kiirettä! Hinta jäsenille 15€, muille 20€, sis. postit.

Tilaukset osoitteeseen sihteeri(at)huonekasviseura.fi (korvaa (at) @ -merkillä)

Seuran vuosikalenteri 2019 !

Huonekasviseuran vuosikalenteri 2019 on tilattavissa!

Hinnat jäsenille 15€ ja muille 20€, sis postit.
Kuvituksena on kuvakisojen parhaimmistoa.
Kalenterin koko on 21x28cm.

Tilaukset viimeistään 25.11.-18 mennessä seuran sähköpostiin sihteeri(at)huonekasviseura.fi (muuta (at) @ -merkillä). Paluuviestinä saat tilinumeron ja viitteen.

Kalenterit pyritään toimittamaan hyvissä ajoin ennen joulua.

Vuoden viimeinen kasvitreffi Lappeenrannassa

Aika: sunnuntai 25.11.2018

Paikka: Kulttuuritila Nuijamies

Osoite: Valtakatu 39, 53100 Lappeenranta

Lappeenrannassa pidetään vuoden viimeiset kasvitreffit!
Koska nyt kasvit juurtuvat pistokkaasta heikommin, tuo mielellään valmiiksi juurrutetut pistokkaasi tai kasvi jonka haluaisit vaihtaa ja tule tekemään vaihtareita. Saa tuoda myös juurettomia.
Rahaa ei käytetä vaihtoihin.
Samalla voit nauttia kahvit Nuijamiehen aulassa. Saat samalla vinkkejä joulukukkien joulun jälkeisen elämän varmistamiseen.
Kasvitreffeille ovat kaikki tervetulleita!

Kasvitreffit Lappeenrannassa

Aika: sunnuntai 28.10.2018

Paikka: Kulttuuritila Nuijamies

Osoite: Valtakatu 39, 53100 Lappeenranta

Lappeenrannassa pidetään jälleen kasvitreffit!
Rahaa ei käytetä vaihtoihin.
Samalla voit nauttia kahvit Nuijamiehen aulassa.
Kasvitreffeille ovat kaikki tervetulleita!
Pyrimme tulevaisuudessa pitämään kasvitreffit kerran kuussa, kuukauden neljäs sunnuntai.
Ilmoitamme ajoista tarkemmin lähempänä.

Lihansyöjänäyttely

Aika: lauantai 22.9.2018

Paikka: Flör Peltola

Osoite: Kaurakatu 43, 20740 Turku

Peikonlehteen lihansyöjäkasveista kirjoittanut Joni Kaunio on esittelemässä lihansyöjäkasvejaan, ja kertoo niistä lisää Flörin Syksyn satoa -tapahtumassa.

Lisää tapahtumasta löytyy Flörin sivuilta: https://www.xn--flr-tna.fi/ajankohtaista/syksyn-satoa-tapahtuma-la-22.9..html

Peikonlehti 3/18 on ilmestynyt!

Syksyinen Peikonlehti on täällä hieman uudistuneena ulkoasultaan. Tässä numerossa mm. perehdytään kasvivalon käyttöön, lisäksi alkaa juttusarja tuholaisista, ensin perehdytään ripsiäiseen. Lajiesittelyssä lihansyöjäkasvit, ja julkkishaastattelussa ihanainen Seela Sella. Uutuutena kilpailuristikko! Ja tietysti Samma på svenska. 😉

Kukkivaa syksyä, seuraava lehti ilmestyy taas joulukuussa tonttuilun lomassa. <3

Retki Viherlandiaan

Tehdään retki Jyväskylän Viherlandiaan!
Matka alkaa Ruokolahdelta ja on Imatran keskusliikenneasemalla klo 7:00. Lappeenrannan matkakeskukselta lähtö klo 7:45. Mikkelissä n. klo 9:30. Reitin varrelta Lemi/Savitaipale tarvittaessa. Ehdota sinua lähinnä olevaa pysäkkiä, niin voimme ottaa kyytiin. Aikatauluihin ja reittiin voi tulla muutoksia. Retken hinta huonekasviseuran jäsenitä 28€ ja muilta 35€.

Viherlandiassa meillä on opastettu kierros. Opastetulle kierrokselle voivat osallistua muutkin kuin matkalla olevat. Jäsenille kierros maksuton, muilta 5€.

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen huonekasviseurary@gmail.com. Ilmoittaudu myös siinä tapauksessa, että tulet Viherlandiaan omalla kyydillä.

Pieni moka uusimmassa Peikonlehdessä

Hupsis!

Uusimman Peikonlehden valkotupsukkijutusta oli unohtunut kuvaajien nimet. Kuvan kukkivasta valkotupsukista on ottanut Anu Ranta, muut jutussa olevat kuvat on ottanut Johanna Kemppinen.

Toimitus pahoittelee virhettä.