Kasvitreffit Korona-edition Lpr

Aika: 14.5.-27.5.2020 klo 10-16.30

Paikka: Lappeenrannan Valmakauppa

Osoite: Meijerinkatu 4, 53500 Lappeenranta

Kasvitreffeille ovat kaikki tervetulleita. Pakkaa kasvit tai pistokkaat niin, että niiden on mahdollista olla paikan päällä pidempäänkin. Tuo tullessas ja vie mennessäs! Pandemian riekkuessa emme kokoonnu kaikki paikan päälle yhtä aikaa, vaan kukin käy itselleen sopivaan aikaan Kasvitreffeillä. Ihanan uuden kasvin löytäessämme vältämme suutelemista ja muistamme muutkin koronan vuoksi olemassa olevat suositukset ihmisten kohtaamisessa. Valmakauppa on avoinna arkisin 10-16.30 ja tuona aikana on mahdollista käydä pistokkaita ja kasveja vaihtelemassa.

Itsepalvelutaimenvaihtohtori, Lpr

Aika: lauantai 9.5.2020 klo 12-15

Paikka: Tirilän työväentalo, takapiha

Osoite: Onninkatu 6, 53500 Lappeenranta

Lappeenrannan puutarhaseura järjestää itsepalvelutaimenvaihtohtorin 3.-9.5.

Huonekasviseuran toriaika on 9.5. klo 12-15.

Pakkaa pistokkaasi pussiin kosteuden kera ja kirjoita kasvin nimi pussin kylkeen ja jätä kasvisi vaihtopöytään. Valitse haluamasi vaihdokit.
Jos paikalla on enemmänkin väkeä, muista vallitseva tilanne ja pidä etäisyyttä, odota vuoroasi ja tee tilaa ❤️🌱

Lisätietoa löytyy täältä: http://www.lprpuutarhaseura.com/?p=3027

Vappuviuhkan voittajat

Kiitos kaikille apostolinmiekka-kilpailuun osallistuneille jäsenille! Perustelut olivat kaikki hyviä, ja mieli tekisi antaa teille jokaiselle oma apostoli! Mutta näitä on vain kaksi. Tiukan pohdiskelun jälkeen parhaat perustelut olivat Mirjalla ja Hennalla. Onnittelut voittajille!

Kimppatilaus jäsenille

Hei Huonekasviseuran jäsen!
Olethan huomannut sähköpostissasi viestin koskien kimppatilausta Mypalmshopiin? Käyhän kurkkaamassa, ja laita tilaus ohjeiden mukaisesti 24.5. mennessä.

Etkö ole seuran jäsen, mutta sinua kiinnostaisi myös kimppatilaukseen osallistuminen? Käy täyttämässä jäsenhakemus osoitteessa https://www.huonekasviseura.fi/yhdistys/jaseneksi/ ja maksa jäsenmaksu ajoissa, niin ehdit vielä mukaan!

Peikonlehti 2/2020

Uusin Peikonlehti on kolahtanut jäseniemme sähköpostiin!

Lehdessä asiaa mm. anopinkielien muuttamisesta traakkipuiden sukuun, kuukauden kasvisuvuista, rakennetaan ruukkutorni, haastatteluja, kirja-arvostelu ja paljon muuta!

Vappuviuhka

Huonekasviseuran jäsen! Oletko vappuviuhkaa vailla? Kerro, miksi juuri sinä tarvitset toisen näistä apostolinmiekoista! Yksityishenkilö lahjoitti Huonekasviseuralle nämä ihanat ja terveet apostolinmiekat lahjoitettavaksi niitä tarvitseville.

Lähetä pieni perustelu sunnuntaihin 3.5. mennessä sähköpostilla osoitteeseen: huonekasviseurary@gmail.com ja olet mukana. Kaksi vetoavinta perustelua palkitaan kasvilla.

Anopit muuttaneet sukua

Sansevieriat ovat muuttaneet Dracaenojen sukuun

Kasvien luokittelu on geneettisten tutkimusmenetelmien kehittymisen myötä huimassa myllerryksessä. Aiempi ulkonäköön perustuva luokittelu on peräisin 1700-luvulta, joten ei ihmekään, että tutkijat ovat löytäneet uusia ja tarkempia työkaluja kasvien luokitteluun. Varsinkin trooppiset kasvisuvut saavat lähivuosina kokea varmasti monia muutoksia, kun tutkijat pääsevät selvittämään geenitasolla kasvien sukulaisuussuhteita.

Näin on käynyt myös vuonna 2014 anopeille (Sansevieria): nykyisiin molekyyligeneettisiin tutkimuksiin pohjautuen Sansevieriat ovat siirtyneet Dracaenojen (traakkien) kanssa samaan sukuun. Muutoksen myötä myös kasvien tieteelliset nimet ovat vaihtuneet. Esimerkiksi ennen nimellä Sanseviriea trifasciata tunnettu kasvi on nykyiseltä nimeltään Dracaena trifasciata.

Miten me nyt sitten selviämme tästä uutisesta?
Ei kannata olla huolissaan, sillä hyvin monet harrastajat käyttävät edelleen sansevieria -nimeä anopeista, joten jos puhut sansevierioista niin tulet varmasti ymmärretyksi.

Puhiksen vinkki

Puhiksen vinkki: Ota karanteeni rennosti! Virittele korituoli kasvien läheisyyteen ja suuntaa kasvivalo naamaa kohti. Arskat päähän, hyvä kirja ja ehkä lasillinen hyvää punaviiniä tai coctail, tunnelmaan sopivaa kesähittiä tai linnunlaulua soimaan ja mielikuvittelet olevas jossain tropiikissa tai etelänlomakohteen terdellä 🌞🌴🍷😎

Harrastaminen sallittu

Nyt kun elämme poikkeustilassa ja varsin moni arkeen kuuluva asia on tauolla, on hyvä muistutella mieliin asioita, jotka tuovat meille iloa ja ovat edelleen sallittuja.

Nautitaan yhteisestä harrastuksesta kukin tahoillamme ja jaetaan kuulumisiamme virtuaalisesti sosiaalisessa mediassa. Huonekasviseuran Instagramissa somettelevat hallituslaiset omasta arjestaan, laita kanava seurantaan ja jaa myös omia tunnelmiasi #vihreääkotoilua sekä #vihreäkaranteeni.

Pidetään huolta toisistamme!